måndag, januari 31, 2005

Singstar is The New Dansmatta!

Just när alla grannar pustar ut och säger "Äntligen har den jäveln här ovanför slutat stampa i golvet på kvällarna" så har du skaffat en ny leksak. Dansmattan gick ju sönder eftersom en del av dina kvinnliga bekanta alltid envisades med att ha inneskor med höga vassa klackar så fort de kom på fest. Som om parketten inte fick stryk nog fick ditt playstation-favorit-förfest-tillbehör gå i graven på grund av detta. Men det började ändå bli rätt tjatigt, och ingen tyckte ändå att det var särskilt pinsamt eller kul längre.
Därför är det nya playstation-favorit- förfest-tillbehöret numera karaoketävlings- spelet SingStar. Sjukt roligt, pinsamt och svårt... Du tröttnar rätt fort på de 30 låtarna som följer med första skivan dock. Klart Sony vill ju tjäna pengar och få dig at köpa fler... Och det kommer de att lyckas med! Singstar är sjukt kul. Om man inte kan sjunga förståss...

Pingis is The New Black!!!

Den gamla mellanstadieaktiviteten rund-pingis och även pingis som inte går runt är på väg tillbaka med stormsteg... Till skillnad från vissa andra trender som dykt upp igen, tex. midjeväskan, tas den emot med öppna armar överallt! När trötta och disträ storstadsbor tröttnar på fika, öla, champagna, vernisagea(stavning?), shoppa och klubbhoppa får de ibland för sig att faktiskt göra något, en aktivitet som är nästan en sport men inte så jobbig! Så en gång om året eller två snör de på sig ett par bowlingskor... problemet e bara att man blir ruinerad!!! Och man kan ju faktiskt nästan få två drinkar för de 225.- som en timmes bowling kostar!

Det nyaste, hetaste, hippaste är därför PINGIS eller BORDTENNIS som det kallas i OS och sånt... men det låter ju för mycket som "Den vita sporten" så vi håller oss till Pingis - Probably the new black.

Resultat:

E - J : 2-1
E - MJ : 2-1
EL - LJ : 2-3
För att välja några!

Fireside på Debaser

I fredags spelade Fireside på Debaser. En hel timme i kö när det är ett gäng minusgrader och man bara har Vans Old School dojjor på fötterna är rätt kallt och jobbigt! Men vilken tur att vi höll ut! Spelningen var sjukt bra!!! Som om den var exakt anpassad efter mig och tjejen... Alla favoritlåtar... och framförallt "Throwstar" som en gång var det som fick mig att klara lumpen... Tack för att ni var så bra då och för att ni fortfarande rockar!

Frans
Tillägg:
En bild från förra gången jag såg Fireside på Emmaboda. Typ 94? eller nåt!

fredag, januari 28, 2005

Problem att importera .flv

Att importera flash video (.flv) till Avid eller After Effects eller konvertera till något importerbart format verkar vara svårt.
Försökte först hitta några plugins för AE men hittade inget... har letat efter flv till avi,qt,mpeg converters utan resultat.
Var därför tvungen att ta in .flv filen i Flash och Exportera ut den som .swf och sedan konvertera den med lämplig swf till video konverter. Till exempel Magic Swf2Avi Magic Swf2Avi. Fungerar rätt bra men är ju väldigt omständigt.
Har någon annan forskat i ämnet?

Fortsätt följa utvecklingen av detta: FLV to other Video formats?

The wonders of sharing

ITunes öppnar nya världar för mig på kontoret. Fler och fler personer i organisationen dyker upp och sharar sin musik. Det nyaste tillskottet var igår när någon som kallar sig "From Russia With Love" dök upp i listan. Mycket Electronica och Electro-Jazz eller vad man nu kallar det. Boards of Canada, Air, Dave Clarke etc. Men också för mig helt okända band (är/var inte så inne på musikstilen) som var grymt bra. Blockhead, Bonobo, Skalpel och DJ Cam är några jag defenitivt ska kolla mer på...

torsdag, januari 27, 2005

figur8 vs desurfande

figur8.blogspot.com döptes om till desurfande.blogspot.com men det fanns en liten bugg i bloggers tjänst. RSS feedet pekade fortfarande på http://figur8.blogspot.com/atom.xml vilket gjorde att inga nya poster dök upp i feedet... Dessutom fungerade båda adresserna samtidigt! Nu har jag döpt om blogen till figur8.blogspot.com igen men jag misstänker att desurfande fortfarande kommer att existera som adress men inte få uppdateringarna... Den som lever får se. Hittar ingenstans att rapportera buggen, får leta mer!

(Nya) Asylspelet

Faktum gör det igen. Nya (även om det äldrig fanns något gamla) Asylspelet som finns på svt.se visar vilken jävla Apharteid regim hela EU blivit med Schengenavtalet. svt.se/faktum - Nya Asylspelet
Mer om Schengen
Episteme: Schengen
Mothugg: Apartheid i Europa

Kolla också in den nya Faktumpanelen som "består av ett gäng totalt olika personer som kommer att bidra med sina åsikter kring Faktum, Sverige och världen varje vecka under vårsäsongen."

onsdag, januari 26, 2005

Riva loftet och flytta ut från Gärdet

Igår rev vi loftet spacklade och målade och städaded ur de 22 kvadraten på Gärdet. I morrn blir det besikting... bör gå bra. Jävligt skönt att vara klar med den delen av livet...

tisdag, januari 25, 2005

The Bauer C2M Blog

Min blog om super 8 BauerC2M

Bauer c2m

Min Super-8 kamera jag provfilmade med för första gången i Björnrike och Vemdalsskalet i helgen. Filmerna e på framkallning... spännande. Köpte en redigeringsmaskin för super 8 på Tradera idag också. Får se vad jag ska med den till...

Om testet faller väl ut och filmerna ser så bra ut som jag hoppas blir det 8mm som gäller när jag och Krille Krokodil surfar i Australien. Beställa billig super 8 film kan man göra från Kahl Film i Tyskland (sajten endast på Tyska). Lite krångligt dock att betala. Man måste föra över pengar i förväg!

måndag, januari 24, 2005

Lasso Game Lab

Min andre käre kollega skaffade också nyss en blog. Lasso Game Lab

Webfluff

Min "käre" kollega och broder i webbgränssnitt har precis skapat en webfluff blog om "Snippets of ActionScript 2, Javascript and other crap about stuff nobody realy whants to know" webfluff.

Björnrikeresan

Björnrikeresan som vi gjorde över helgen med tv4 var verkligen lyckad. Trevligt sällskap, bra åkning, god mat...

Tack till Linda, Josefine, Clemontine, Caroline, Ylva och David + de 130 andra som var med. Skitkul. Filmade en del med super 8 och hoppas kunna klippa ihop något av det innan jag sticker till Australien.

Fler bilder finns på mitt flickr konto... men de är låsta för obehöriga. hör av er vi flickr(snabelA)figur8.se om ni vill ha tillgång till dem...

onsdag, januari 19, 2005

Henry Rollins Spoken Word - Shock & Awe

Igår var jag och såg Henry Rollins Spoken Word på Rival vid Mariatorget. Henry kliver in på den tomma scenen, greppar micken och pratar sedan oavbrutet i över tre timmar! Och det hela är fantastiskt! Jag lyssnar uppmärksamt på varenda ord.

Ofta när han ska berätta nåt och komma fram till en poäng, kommer han in på något annat, flera gånger, driver iväg från ämnet i en kvart eller så och är sen tillbaka vid poängen. Precis som jag. Men när jag gör det är det bara jobbigt. När Henry gör det är det roligt, smart och meningsfullt!

Kom när Henry pratade om sitt hjälpprojekt "Rise Above" kom jag igen att tänka på det katastrofala rättsfallet för The West Memphis Three http://www.wm3.org/.

HBO dokumentären Paradise Lost: The Child Murders at Robin Hood Hills gick på femman för ett tag sen och de som inte sett den borde försöka få tag på den.

tisdag, januari 18, 2005

ÄT! Krönika: Nu ska vi göra Norge beboeligt

Programmet ÄT! med Nadia Jebril som jag skapade har börjat sändas i Norge också. Med anledning av det skrev jag en krönika om mat i Norge på svts sajt. svt.se - ÄT! Nu ska vi göra Norge beboeligt

Reaktion på NRK
Men blev verkligen normännen sura? NRK om krönikan

måndag, januari 17, 2005

Team America: World Police Soundtrack Lyrics

Kanske en av de roligaste filmer jag sett. Brukar vanligtvis inte skratta rakt ut i en biosalong... Bland det bästa är låtarna. The End of an Act Lyrics och Montage gör sig kanske inte utan bilderna men du kan läsa dem här:
? Team America: World Police Soundtrack Lyrics [2004] Movie Team America: World Police Lyrics [Song Lyrics for Team America: World Police]

måndag, januari 03, 2005

Aid for Sri Lanka

Sri Lankas ambassad i Stockholm har vädjat om hjälp med mat, mediciner och andra förnödenheter, t ex tält och filtar. Aid for Sri Lanka.

Stockholms Frihamn, till vänster om Banankompaniet Hus S i morgon börjar de ta emot bidrag igen.
Främst behövs:
insect repellant / mosquito tablets, coils, mosquito nets
Tält, filtar, lakan etc
Myggnätt
Sovsäckar, madrasser, fältsängar
Mat: råvaror, torr mat, burkar (biscuts)
Vattenreningstabletter
Medicin: antibiotika, smärtstillande, bandage, förbandsmaterial, engångssprutor
Dropp: (saline och dextrose)
Portabla generatorer

Helgen som gick

Katastrofen i Sydasien är det som ockuperar de flesta tankarna...

Men har också lyckats flytta i helgen. Sweet. Tack alla som hjälpte till så att det gick så enkelt!

Fick ett första SMS från Ekan och Crew i Puerto Escondido, Mexico. Tydligen var surfet platt!!! Förstår inte hur det kan lyckas vara det. Väntar med spänning på vidare rapport...

Powered by Blogger Weblog Trackback by HaloScan.com