torsdag, juli 27, 2006

Mas Que Navidad

FestReJE22juli2006-2FestReJE22juli2006-1
Forra helgen firade vi "frigorandet" av var hemstad Estelí. Daniel Ortega, Commandante for FSLN, kommer varje ar ridande genom stan pa den har dagen. Precis som han val gjorde da under revolutionen...

Det var hastar och manniskor i rod-svarta bandanas overallt. Holls tal vid biblioteket och sops ratt friskt under dan. Roligast var han som var sa full att han somnade i sadeln precis nar han red forbi oss... men attans... fick inte fram kameran...

Pa kvallen var det party i parken. Jag fick en ny kompis; Cobra! Han hade en liten hemmagjord tatuering med ordet Cobra pa vansterarmen (Cobra Locos ar ett av gangen har). Han var kul som fan... och valdigt fortjust i Ol, Sprit och Linda. Nar jag sa att jag var gift med henne gratulerade han och sa att jag maste vara glad... gladare an Julen.

Den har helgen partade vi lite hemma hos Sara med Rede Jovenes, en ungdomsorganisation. Det blev lite reggaeton i borjan for att sedan overga till heroiska kampsanger fran revolutionens dagar... Mer reggaeton blev det senare igen pa Studio 54. Forsokte ga pa ett annat stalle som faktiskt sag trevligt ut. El Semaforo. Med det var fullt nar vi lyckats pallra oss dit!

torsdag, juli 13, 2006

Lite bilder

KontoretMaderasDubbelmoralenFlexParkering
Mitt nya kontor ligger längst in i huset med utsikt över innegården. En fläkt måste jag nog köpa... Laddade upp två bilder från gatan utanför och en från en tidig morgon på bussen då jag försökte fånga dubbelmoralen. Och såklart något som har med surf att göra. Linda och jag vandrar iväg för en kvällssession innan solen går ner på Playa Maderas!

Föressten VOLLE, skulle inte du fixa en hemma blogg?

söndag, juli 09, 2006

Stoppljus

Fredag i Managua. Linda och jag aker runt och gor arenden. Ambassaden, Utrikesdepartementet... Vi hoppar in i en Taxi for att aka till bussterminalen dar vi ska ta oss vidare till Granada. Linda sitter fram, brevid chaufforen, rutan ar nedvevad och hon har tryckt ner sin lilla ryggsack pa golvet, under benen. Hon vander sig mot mig dar bak. "Du som alltid brukar vara sa forsiktig. Varfor har du vaskan slangd brevid dig pa satet?". "Jag borjar slappna av. Kanner mig trygg har." svarar jag just som vi stannar for rott ljus vid en stor korsning. Fonsterputsare och diverseforsaljare, tiggande barn och akrobater ar standigt narvarande element vid gatukorsningar i Managua men nagot kanns genast fel nar en tonaring dyker upp vid chaufforens sida och ropar till sa att vi tittar at hans hall. Hos Linda har plotsligt en anna kille dykt upp bakifran, han ar framme vid det oppna fonstret. Jag hinner tanka att han inte har med sig nagot att salja eller putsa rutorna med. Linda ser honom i ogonvran, han ber om en "Cordoba" - hon tanker att han kanns for gammal att tigga 50 ore - och forsvinner lika snabbt igen. Vi hor att det smaller till bakom oss, vi vander oss om och ser killarna springa ivag med en handvaska. Passageraren i Taxin bakom hade mindre tur... Ett slag i ansiktet och en ryckt vaska genom fonstret... Allt har hant pa nagra tiotals sekunder.

Jag foljer radet som Linda precis gav mig och lagger vaskan vid mina fotter. Hon vevar upp rutan och laser dorren. Vi fick en lite obehaglig och nyttig paminnelse om att halla koll...

torsdag, juli 06, 2006

Väskor och internet

Var och hämtade mina väskor som äntligen kom idag. Soft... jag hade till och med fått en fjärde väska skickad hit i mitt namn... ärlig som man är så lät jag den såklart stå kvar!

En anna rolig sak som jag upptäckte idag, som gör detta blogginlägg möjligt, var att grannen har ett trådlöst nätverk som jag kan snylta internet på! Känns som att vara i Stockholm! Lite varmare bara...

tisdag, juli 04, 2006

Pa plats utan packning

Resan gick hyfsat, hade for manga "pieces" bagage och holl pa att aka pa 160 dollar extra pa Arlanda (checkin killen skulle sluta dan efter och sket i det efter lite vadjande), kom knappt genom forsta paskontrollen redan pa Arlanda eftersom passet haller pa att ramla isar, kollade fotboll och sov pa en obekvam bank pa Heathrow, bad snallt alla som skulle kolla passet att vara forsiktiga med det, det var alla, utom forstass immigrationen i USA som var lika otrevliga som vanligt... Aja i alla fall holl passet hela vagen fram och Linda motte mig nar jag anlande. Dock kom inga vaskor. Har vantat i tva dar pa ett samtal fran flygplatsen. Idag ringde de och sa att en vaska hade kommit... Kanske kommer nasta vaska och surfbradan ikvall... hoppas det. Far tya mig till Managua igen och hamta det da!

Har nytt mobilnummer har: +505 694 06 48 om man vill ringa kan det vara bra att kopa ett telefonkort pa: ringbilligt.nu.

Nu ska jag ga och kopa mig ett skrivbord och lite rattfallor! Sen se Fotboll over en Victoria! Tjing

Powered by Blogger Weblog Trackback by HaloScan.com