onsdag, augusti 03, 2005

Forsta dagen i Guatemala

Nu har vi paborjat ett nytt avsnitt av resan och har traffat nya underbara manniskor! David Morales som jag hade kontakt med innan resan motte upp oss pa flygplatsen och sen dess har han och hans kollegor skjutsat omkring pa oss och hjalpt oss med allt.

Guatemala ar betydligt varmare an Mexico city och aven om det aven har ar regnperiod har man forklarat for mig att vi ar inne i en mellanperiod da det ar upphall. Det kan vi hoppas pa for filmandets skull!

Allt kanns mycket bra efter forsta arbetsdagen! Vi borjade med att traffa ambassaden som informerade oss om laget i landet. Efter det samtalet och i och med att vi alltid har folk med oss fran fackforeningen som skjutsar oss overallt, kanns situationen relativt tryggt. Sen avslutade vi dagen med att jag gjorde forsta intervjun har i guatemala med ministern for manskliga rattigheter. Han ar aven den som har startat upp Cald, den storsta manniskorattsorganisationen i Guatemala. Intressant intervju!

Vi bor pa varsta lyxhotellet som ambassaden bokat at oss. En sakerhetsatgard med tanke pa laget och all dyr utrustning vi har... Men det ar helt otroligt, mitt och johans rum ar tre ganger sa stort som var lagenhet dar hemma (som alla vet ar liten, men anda)!

Nojd med forsta arbetsdagen ska jag ga upp pa rummet och kolla pa nagon av de hundra kanaler vi har och bestalla room service (kanns konstigt med tanke pa hur manniskorna har det runt omkring...) . Det galler att passa pa att vila lite for resten av veckan ar fullbokad. Vi kommer att avsluta med att traffa kvinnor fran textilindustrin som ar de som ar varst utsatta i dagslaget.

Kram pa alla er dar hemma!

Linda

Powered by Blogger Weblog Trackback by HaloScan.com