tisdag, december 12, 2006

Surf såklart!

Poneloya och Las Peñitas är de närmaste stränderna från Estelí. De ligger ungefär en kvarts bil-/taxifärd från Léon som i sin tur tar två timmar att köra/åka buss till. Egentligen är det inte särskilt långt men tar sin tid eftersom vägen har ett välförtjänt dåligt rykte. Fast vad kunde då vara bättre att testa Troopern på än just den vägen?

Léon är en fantastisk stad och i helgen firades Purísima (tror det är Maria Bebådelsedag fast då skulle hon bara varit gravid 3 veckor). Fyrverkerier, människor som tågar genom stan och allt det där...

Surfet här uppe har ingen nytta av Nicaraguas "Lake Effect" och kan därmed blåsa sönder rätt mycket. Hade också läst beskrivningar av Poneloya som "Mediocre Beach Break" och "You have to be desperate. Really!". Dessutom sägs det att det kanppt ska gå att bada där för att det är så strömt. Med andra ord hade vi inte så höga förväntningar!

Till min förvåning (Linda hade varit där förut) visade sig Las Peñitas (som jag aldrig hört talas om i surfsammanhang) vara supermysigt och vågorna helt OK! På morgonen riktigt glasigt dessutom... Vi åt gott och plockade lite vågor och promenerade längs stranden... En riktigt, riktigt rolig överraskning... hit blir det fler resor!

Kolla in på Google Maps

Spanar mot surfet!

Beach Break

3 Comments:

Blogger Lasso said...

Kul att de finns bra surf hyfsat nära, själv körde vi upp till Ramundberget i helgen bara föra att få åka tag i snö. Det var bra förhållanden och jag förstå varför "Prima" är din favorit!

måndag, 18 december, 2006  
Blogger SnoboJohan said...

Fan va grymt! Ramis alltså?!! Gick det att köra nåt i skogen, och längre bort på skiers right... andra sidan klippan?

onsdag, 20 december, 2006  
Blogger Lasso said...

Skogen var ganska ok andra dagen då det hade kommit lite mer snö, men vi snackar inge "fluf fluf"-puder. Andra sidan klippan åkte vi aldrig då jag har dålig lite dålig koll på Ramis. Helheten var dock riktigt bra!

torsdag, 21 december, 2006  

Skicka en kommentar |

« Home

Powered by Blogger Weblog Trackback by HaloScan.com